Baždarević potpisuje novi ugovor sa Fudbalskim savezom BiH

Baždarević potpisuje novi ugovor sa Fudbalskim savezom BiH

110
0
PODIJELI

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević sutra će da potpiše novi ugovor sa N/FSBiH.

Izvršni odbor N/FSBiH već ranije je dao “zeleno svjetlo” za nastavak saradnje sa Mehmedom Baždarevićem i novi ugovor će sutra biti i zvanično potpisan na zakazanoj sjednici.

Predstavnici krovne kuće bh. fudbala su dogovorili sve uslove sa Baždarevićem i prezadovoljni su onim što je dosad napravio na selektorskom mjestu, pošto je u proteklom periodu uspio praktično otpisanu reprezentaciju dovesti na prag plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Baždarević će tako naš nacionalni tim voditi i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Rusiji gdje dijelimo grupu zajedno sa reprezentacijama Belgije, Grčke, Estonije i Kipra.

“Odradio je sjajan posao, radi se o kvalitetnom stručnjaku i velikom radniku kojem smo prije susreta s Velsom i Kiprom dali do znanja da želimo da reprezentaciju vodi i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo”, izjavio je za SportSport.ba u oktobru mjesecu potpredsjednik N/FSBiH Darko Ljubojević.

Na kraju dodajmo da je na dnevnom redu sutrašnje sjednice i izvještaj koji se tiče dešavanja iz protekle polusezone u Premijer ligi BiH.