Baždarević: Emir Spahić se ne treba vraćati

Baždarević: Emir Spahić se ne treba vraćati

328
0
PODIJELI

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević boravi ove sedmice u Sarajevu.

Baždarević je proteklih nekoliko dana boravio u Engleskoj, gdje je obavio razgovore sa Edinom Džekom i Asmirom Begovićem.

Bio je planiran i odlazak u Belgiju, gdje se Baždarević trebao sastati sa Dinom Arslanagićem, ali je taj sastanak prolongiran za početak februara.

Selektor Zmajeva nije želio komentarisati navode kako Arslanagić i nije previše zainteresovan da u ovom trenutku obuče dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Ne bih o tim informacijama, jer nisam siguranu njih”, kaže na početku razgovora za Sport.ba Baždarević.

“Trebalo bi dati pažnju svakom momku koji dobro igra. I, što je jako važno, da želi da igra za reprezentaciju. Ipak, dijete treba pustiti da donese odluku. Napravio sam jedan razgovor sa Dininim ocem, koji je prošao jako dobro. Početkom februara ćemo se nas dvojica naći i vidjeti šta će biti”.

“Sada je na njemu da vidi sa familijom i sam sa sobom šta želi”.

Zanimalo je nas je i kakav je status bivšeg kapitena Zmajeva Emira Spahića, odnosno da li će selektor računati i na njega, s obzirom da se prvo oprostio od reprezentacije, ali ga je potom bivši selektor Safet Sušić “reaktivirao”.

Prva rečenica selektora BiH nas je pogodila kao grom iz vedra neba:

“Emir Spahić se ne treba vraćati”, kazao je Baždarević.

Nakon šoka, Meša se nasmijao i nastavio:

“Ne treba se vraćati, jer po meni on nikada nije ni otišao. Mislim da je on potreban ne samo meni, već i navijačima i kompletnoj ekipi. Naravno da računam na Spahića, koji je itekako važna karika u našoj reprezentaciji”, smatra Baždarević.