Bavarska mašinerija protutnjala Nou Campom, Juventus slavio u gostima kod dvojice Zmajeva

Preporučujemo

Najzanimljiviji susret prvog kola nove sezone Lige prvaka između Barcelone i Bayerna završio je skoro pa rutinskom pobjedom gostujućeg sastava koji je slavio s 3:0.

Bavarci su poveli u 34. minuti pogotkom Thomasa Mullera nakon asistencije Leroya Sanea. Nakon minimalnog vodstva poslije prvog poluvremena u 12. minuti nastavka Robert Lewandowski je prvim golom ove sezone u Ligi prvaka udvostručio prednost Bayerna. Konačnih 0:3 drugim golom večeras postavio je Lewandowski.

Prema onome što je katalonski sastav prikazao sinoć, u prvoj sezoni bez Lionela Messija, teško da će biti konkurentan u Ligi prvaka.

Sa dva gola postignuta sjajni poljski napadač je ukupno postigao 75 pogodaka u Ligi prvaka, a za to mu je trebalo 97 utakmica. Uz to je popularni Lewa računajući večerašnji susret pogađao na 18 utakmica u nizu!

Drugi meč grupe E između Dynama i Benfice, koji je odigran u Kievu, završen je bez pobjednika, ali i bez golova.

Fudbaleri Juventusa upisali su uvjerljivu pobjedu na startu. Sa 3:0 slavili su u gostima kod Malmoa.

Gosti iz Torina poveli do predonosti su stigli u 23. minuti golom Alexa Sandra koji je loptu glavom pospremio u mrežu poslije centaršuta Rodriga Bentancura.

Minimalnu prednost Stara dama imala je do 43. minute, a onda je Paulo Dybala sigurno izveo penal koji je udvostručio prednost italijanskog velikana. Totalni krah švedski prvak doživio je u prvoj minuti sudijske, kada je Alvaro Morata povisio na 0:3, što se ispostavilo i kao konačan rezultat.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić je odigrao svih 90. minuta, dok je njegov klupski i reprezentativni kolega Adi Nalić priliku dobio od 59. minute.

Chelsea je golom Romelua Lukaku uspio 1:0 savladati Zenit, a bio je to deseti “clean-sheet” za Plavce u posljednjih 14 utakmica u Ligi prvaka.

Nejefikasniji susret večeras su odigrali Villarreal i Atalanta, a na kraju je meč okončan rezultatom 2:2 i podjelom bodova.

Liga prvaka, 1. kolo:
Barcelona – Bayern 0:3
Chelsea – Zenit 1:0
Dynamo Kiev – Benfica 0:0
Lille – Wolfsburg
Malmo – Juventus 0:3
Villarreal – Atalanta 2:2
Sevilla – Salzburg 1:1
Young Boys – Manchester United 2:1

Najnovije

spot_img