Barselona prodaje prava na ime stadiona u dobrotvorne svrhe

Preporučujemo

Fudbalski klub Barselona prodaće prava na ime stadiona za sljedeću sezonu kako bi sakupio novac u borbi protiv virusa korona.

Izvršni odbor Barselone saopštio je da će donirati iznos prikupljen od prodaje prava na ime stadiona Kamp Nou za istraživanja i borbu protiv pandemije.

Kamp Nou je najveći stadion u Evropi sa više od 99.000 sjedišta i od otvaranja 1957. godine nije imao sponzora.

“Želimo da pošaljemo univerzalnu poruku: Prvi put će neko imati priliku da stavi svoje ime na Kamp Nou, a prihodi će ići cijelom čovječanstvu, ne samo Barsi. Inicijativa je nastala u vanrednoj situaciji. Mislimo da nam je potreban brz odgovor, stavljajući naš dragulj u službu (borbu)”, rekao je potpredsjedik kluba Đordi Kardoner agenciji Asošiejted pres.

Stadion će zadržati ime Kamp Nou i još uključiti ime sponzora, saopštio je klub.

Barselona je planirala da sačeka s prodajom prava na ime stadiona do sezone 2023/2024. Klub je tada naveo da se nada da će dobiti 300 miliona evra plaćenih unaprijed za 25-godišnji ugovor za plaćanje renoviranja stadiona i drugih objekata.

Kardoner, koji se oporavio od virusa korona, rekao je da ovu dobrotvornu prodaju prava uprava vidi nezavisno od dugoročnog posla od 25 godina, ali da će klub razmotriti priliku ako se pojavi sponzor koji želi da se uključi u dugoročan posao.

On je dodao da Barselona želi da sasluša ponude kompanija i privatnih fondacija i da će razmotriti otvaranje grupi zainteresovanih sponzora koji bi mogli da se udruže i obezbijede više sredstava kao pomoć u borbi protiv virusa.

“Kamp Nou šalje S.O.S. Otvoreni smo za sve. Želimo da maksimiziramo ekonomsko učešće i osiguramo da partneri dijele naše društvene vrijednosti”, naveo je Kardoner.

Klupska fondacija i sponzor će odlučiti kako će prikupljeni novac biti iskorišten.

Španija je jedna od zemalja najpogođenijih virusom korona, više od 20.000 ljudi je preminulo u toj zemlji. Po broju umrlih Španija je druga u svijetu, iza SAD.

Najnovije

spot_img