Argentinci i Nigerijci nezadovoljni, Dalić pravi čak deset promjena u prvoj postavi Hrvatske

Preporučujemo

Nogometna reprezentacija Hrvatske u utorak će odigrati treći meč grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Islanda, a nakon što su u prva dva kola upisali pobjede, selektor Zlatko Dalić kombinovat će sastav za posljednji meč u grupi.
Vatreni su u prvom kolu savladali Nigeriju rezultatom 2:0, da bi u susretu prvih favorita ove grupe savladali Argentinu s velikih 3:0, čime su Gaučose doveli u situaciju da se već nakon prve faze takmičenja oproste od Mundijala.

Argentina će u posljednjem kolu trebati pobjedu protiv Nigerije, ali ne odlučuju sami o sebi pa će morati pratiti situaciju i na drugoj utakmici između Hrvatske i Islanda, koji baš kao i Argentina ima jedan bod.

Ono što Argentincima ne ide na ruku svakako je činjenica da će selektor Hrvatske Zlatko Dalić kombinovati sastav, a za meč protiv Islanda hrvatski mediji najavili su nekoliko velikih promjena u prvom timu.

Tako će mjesto na golu zauzeti Lovre Kalinić, dok će štoperski tandem činiti Vedran Čorluka i Duje Čaleta Car. Na desnom beku igrat će Tin Jedvaj, a na drugoj strani Josip Pivarić. U veznom redu Dalić će priliku dati Badelju i Brdariću, ispred njih će igrati Kovačić, po krilima Perišić i Pjaca, a usamljen u vrhu napada bit će Andrej Kramarić.

Pomenuta ekipa sastoji se od čak sedam debitanata na Svjetskom prvenstvu – Kalinića, Jedvaja, Ćalete Cara, Pivarića, Badelja, Bradarića i Pjace, a u odnosu na meč s Argentinom, Dalić je u prvoj postavi ostavio samo Perišića.

S obzirom na ovo, sigurno je da će i Argentinci i Nigerijci koji u ovom meču navijaju za Hrvatsku biti izuzetno nezadovoljni, a tek ostaje da se vidi šta druga ekipa Vatrenih može uraditi protiv nezgodnog Islanda.

Susreti ove grupe igraju se u utorak od 20 sati.

Najnovije

spot_img