Albanac prvi igrač u historiji Bundeslige koji je zaigrao s karbonskom kacigom

Preporučujemo

Albanski nogometaš Klaus Gjasula, koji nastupa za Paderborn, prvi je igrač u historiji Bundeslige koji je odigrao utakmicu s kacigom na glavi.
Gjasul je u meču 1. kola Bundeslige zaigrao za svoj Paderborn protiv Bayer Leverkusena i tako je postao prvi igrač koji je u najelitnijem nogometnom takmičenju u Njemačkoj zaigrao s kacigom, što je za njega lično bio jedan sasvim običan meč.

Naime, ovaj igrač je 2013. godine doživio tešku povredu glave kada se povrijedio u susretu regionalne lige, a od tada na svakoj utakmici nosi karbonsku kacigu i uopće se ne zamara tim što ona na njegovoj glavi izgleda pomalo smiješno.

Šta više, ovaj igrač tvrdi da svaki igrač zarad svoje sigurnosti treba nositi ovakvu kacigu na glavi, ali da je svjestan kako bi sve to izgledalo previše smiješno. S druge strane, smatra da bi nogometni teren bio puno sigurnije mjesto.

“Svaki igrač bi trebao nastupati s takvom kacigom. Možda bi svi skupa izgledali smiješno, ali nogometni teren bi odmah postao jedno sigurnije mjesto”, rekao je ovaj Nijemac koji je rođen u Albaniji.

Inače, susret između Bayera i Paderborna završen je pobjedom domaće ekipe od 3:2, čime su Apotekari upisali prvi trijumf u novoj sezoni.

Najnovije

spot_img