Viber uveo novu opciju

Viber uveo novu opciju

251
0
PODIJELI

Žestoka je konkurencija posljednjih godina na platformi aplikacija za razmjenu tekstualnih, glasovnih i videoporuka, a Viber svakako spada u sam vrh ove kategorije.

Multifunkcionalnost i mogućnost korištenja Vibera na raznim operativnim sistemima gurnuli su ga u orbitu, bez obzira na to što nije i konkurenti imaju dovoljno aduta za konstantnu trku.

I zato je neophodno da svaka od tih aplikacija, pa tako i Viber, redovno objavljuje sigurnosne nadogradnje, ali i one koje donose nove opcije, sve u cilju poboljšanja korisničkog iskustva ili uvođenja novih funkcionalnosti.

Viber je tako odlučio uvesti novu opciju za koju smo gotovo sigurni kako će je svi korisnici dočekati s popriličnim olakšanjem, jer će im uvelike olakšati ili u potpunosti riješiti jedan od vrlo čestih problema.

Radi se, naime, o tome da u današnje vrijeme mnogi korisnici vrlo često mijenjaju svoje mobilne uređaje i telefonske brojeve, a u tim se transferima ponekad izgubi arhiva svih dosadašnjih poruka ili kontakata. I dosad je postojala opcija da u slučajevima kada mijenjate uređaj napravite sigurnosnu kopiju (backup) svih vaših podataka na starom i potom ih prebacite na novi uređaj. Međutim, odsad ćete na Viberu moći bezbolno promijeniti telefonski broj i SIM karticu, a da pritom ne izgubite niti jedan od vaših “chatova” ili ostalih podataka unutar aplikacije Viber.

Dovoljno je da nakon promjene broja svoj novi broj prijavite unutar Vibera, ali pripazite i da prije toga napravite sigurnosnu kopiju postojećih podataka.

Nakon promjene broja svi vaši podaci, konverzacije i sve ostalo što imate u Viberu biće automatski prebačeni i prijavljeni na novom broju, a u isto vrijeme svi će vaši kontakti dobiće obavijest o promjeni vašeg broja.