Uređaj koji omogućava slanje poljubaca (VIDEO)

Uređaj koji omogućava slanje poljubaca (VIDEO)

381
0
PODIJELI

Na tržištu su polako počeli da se pojavljivljuju uređaji koji pokušavaju da oponašaju ljudski dodir, a jedan od njih je i Kissenger.

Naučnici univerziteta City University of London napravili su uređaj koji preko pametnog telefona omogućuje razmjenu poljubaca s drugom osobom. Uređaj s vještačkim usnama od silikona imitira pravi poljubac u obraz ili usta koristeći senzore koji registriraju jačinu poljupca.

Gadget se povezuje s aplikacijom za dopisivanje koja korisnicima omogućuje slanje poljupca. Kada se poljubac pošalje, Kissenger mjeri jačinu kojom je korisnik poljubio senzore, kako bi isti osjećaj mogla dobiti osoba s druge strane.

Ovaj uređaj će naći primjenu i u istraživanjima o potencijalnim ljubavnim ili seksualnim odnosima između ljudi i robota, a psiholozi namjeravaju da ga iskoristiti pri testiranju poljubaca kako bi ustanovili da li ispitanici mogu da razlikuju poljubac voljene osobe od poljupca neznanca.

Kissenger je trenutno u fazi prototipa i za sada je kompatibilan samo sa iOS uređajima, a s telefonom se povezuje preko ulaza za slušalice.