Sony za Novu godinu prodao četiri miliona Playstationa

Sony za Novu godinu prodao četiri miliona Playstationa

58
0
PODIJELI

Japanska kompanija Sony prodala je do sada 18,5 miliona konzola Playstation 4, od kojih čak četiri miliona tokom novogodišnjih praznika, saopštila je ta kompanija.

“To je izuzetan uspjeh za te konzole”, rekao je predsjednik Sonyja Kazuo Hirai navinarima uoči otvaranja godišnjeg velikog međunarodnog sajma elektronike u Las Vegasu CES (International CES).

Sony je naveo da je prodaja igrica za PS4 i dalje solidna, s više od 81,8 miliona prodatih primjeraka, dok se skoro 11 miliona ljudi pretplatilo na online mrežu Playstation plus, koja omogućava korištenje pristup preko te konzole televizijskim programima, filmovima, muzici i drugim digitalnim sadržajima.

Playstation 4, pušten u prodaju krajem 2013, u trci je za korisnike s konzolama za video igre posljednje generacije poput Microsoftovog Xbox One, iz 2013, i Nintendovog Wii u iz 2012. godine.

Međunarodni salon elektronike CES (Consumer Electronics Show) održava se ove nedjelje u Las Vegasu, a na njemu će učestvovati vodeće kompanije i profesionalci svijeta iz te industrije.