PES 2017 dostupan korisnicima Androida i iOS-a

PES 2017 dostupan korisnicima Androida i iOS-a

112
0
PODIJELI

Pro Evolution Soccer 2017 Mobile, pokretna verzija zabavne i dinamične fudbalske simulacije, konačno je dostupna i vlasnicima Androida i iOS-a, a od najave 10. maja, preko 3.5 miliona korisnika registriralo se za novu igru prije njenog službenog izlaska.

PES je Konamijeva najpoznatija igra koja je u zadnjih 20 godina prodana u preko 96 miliona primjeraka. Da kompanija prati trendove možemo vidjeti po najnovijem naslovu, a samom mobilnom verzijom igre priča je potpuno zaokružena jer osim PC-a i konzola (Xbox i PS), igru od sada možete igrati i na svojim pametnim uređajima.

Mobilna verzija igre koristi engine iz konzola i prilagođena je zaslonima osjetljivim na dodir. Takođe su prenesene i sve licence za klubove i lige, a moguće je stvoriti sopstveni tim od svjetski poznatih igrača i trenera. Od dana izlaska pa u idućih nekoliko sedmica biće dostupni specijalni agenti i fudbalski skauti, što će vam pomoći da brže izgradite svoj tim. Sudjelovanjem u “Great Finishers” eventu moćete sebi osigurati i vrhunske igrače poput Mesija, a kroz “Step By Challenge” igrači će dobiti nagrade čiji kvalitet zavisi o broju pobjeda.

Od 24. maja pa sve do 23. avgusta, aktivna je “Kick-Off” kampanja koja donosi mogućnost rijetke, u najgorem slučaju silver kartice igrača, iz jednog od tri partnerska kluba, Barselona, Borusija Dortmund i Liverpul. Igra je dostupna u preko 150 zemalja, a besplatno ju možete preuzeti na App Storeu (iOS) i Gogle Play Storeu (Android).