Nedostaje vam memorije na telefonu: Ove aplikacije izbrišite

Preporučujemo

Skoro svako od nas na mobitelu ima nepotrebnu aplikaciju na telefonu, a neki i više njih.

Ukoliko nemate dovoljno mjesta za neku novu aplikaciju koja će vam biti značajna, razmislite o brisanju ovih aplikacija.

QR kod skeneri

Ove aplikacije omogućavaju vam da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu “zapisana”. Ovakve aplikacije su postale posebno popularne tokom pandemije jer je cilj da se sve radi “beskontaktno”.

Ipak, QR skeneri mogu da budu posebno opasni jer se čine kao “obične aplikacije” koje ne rade ništa posebno, a često unose virus u vaš uređaj. Uz sve to, većina današnjih telefona dolazi sa unaprijed instaliranim QR skenerom, pa provjerite da se nije negde “sakrio”, u kom slučaju bi trebalo da obrišete onaj koji ste preuzeli.

Aplikacije za skeniranje

Kao što je slučaj i kod prethodne stavke – većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata, pa vam ove aplikacije nisu potrebne. Proverite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook

Facebook aplikacija zauzima dosta mjesta i može da uspori rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna kao što mislite. Ukoliko želite da provjerite šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lahko možete da pristupite i preko internet pretraživača.

Baterijska lampa

Ove aplikacije su ranije bile veoma popoularne, ali danas većina telefona ima unaprijed ugrađenu “baterijsku lampu”, pa vam svaki dodatni program koji radi istu stvar, samo bespotrebno zauzima mjesto.

Najnovije