Google ukida sve aplikacije za snimanje poziva

Preporučujemo

Kompanija planira da sa Play Storea ukloni sve eksterne aplikacije za snimanje telefonskih poziva na mobilnim uređajima.

U okviru Androida 10, Google je podrazumijevano ukinuo opciju snimanja poziva, a od 11. maja ove godine kompanija implementira nova pravila za Google Play Store. Novim pravilima se sprečava i da eksterne aplikacije koriste Accessibility API za snimanje audio-poziva.

Pomenute izmjene u okviru politike uslova korišćenja su implementirane kako bi se poboljšala privatnost i bezbjednost korisnika, a posebno zbog činjenice što zakoni o snimanju poziva značajno variraju od države do države.

Od ove promjene su izuzete sistemske, unaprijed instalirane aplikacije, koje već imaju dozvolu za pristup Accessibility API-ju i na njih se ovo ukidanje neće primijeniti. To se odnosi na Pixel i Xiaomi uređaje, koji imaju sopstvene aplikacije za snimanje poziva.

Za pomenute uređaje se smatra da imaju izvornu funkciju snimanja poziva, ali postoji mogućnost da će u budućnosti biti implementirana neka dodatna pravila i za ovakve situacije.

(RTV GD/B92)

Najnovije