Dio Facebook profila koji vas može strašno osramotiti

Dio Facebook profila koji vas može strašno osramotiti

278
0
PODIJELI

Facebook se konstantno apdejtuje, pa tako svako malo na svom mobilnom telefonu možete vidjeti automatsko ažurivanje ove aplikacije.

Samim tim, neke opcije koje je Facebook ranije uveo – postaju beznačajne, ali ostaju tu – i mogu vam nekada nanijeti dosta, dosta problema.

Jedna od sekcija na Facebooku na koju ste možda i zaboravili, jer je sigurno niste pogledali u proteklih godinu ili dvije dana nalazi se u sekciji About.

Naime, u toj sekciji – postoji dio sa najdražim citatima, bendovima, pjesmama ili stihovima pjesama koji vas mogu kompromitovati u budućnosti.

Vjerovali ili ne – sekcija Favourite Quotes je još uvijek tu, i trebali biste je provjeriti da li ima išta kompromitirajuće u sebi – što vam na koncu može napraviti dosta problema što privatno, što poslovno.

Ovo su koraci:
Otvorite svoj profil
Otvorite About tab
Idite na Details About You koji se nalazi lijevo

Tu imate najdraže citate koje ste možda jednom unijeli, tu se nalazi i nadimak – koji ste možda jednom stavili i slično.

Ako se tu nalazi nešto što bi željeli ukloniti: DELETE, DELETE, DELETE pod hitno.

Mi smo provjerili ovaj dio kod samog osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga. Položio je ispit. Odličan odabir citata koje je postavio.

“Fortune favors the bold”

– Virgil, Aeneid X.284

“All children are artists. The problem is how to remain an artist once you grow up”

– Pablo Picasso

“Make things as simple as possible but no simpler”

– Albert Einstein