Aplikacija koju su roditelji čekali: “Tiha noć” smanjuje plač bebe za 50...

Aplikacija koju su roditelji čekali: “Tiha noć” smanjuje plač bebe za 50 posto

128
0
PODIJELI

Dodatak Quiet Night baby iPod ili Tiha noć mogao bi biti odgovor na snove svih novopečenih roditelja: noć kvalitetnog sna. Naime, brat i sestra iz Velike Britanije tvrde da imaju rješenje, a to je ovaj najnoviji gadget ili dodatak koji omogućava roditeljima da na miru spavaju dok njihove bebe od par mjeseci same regulišu muziku koja ih uspavljuje.

Na taj način će izbjeći njihovo plakanje, ustajanje noću i nervozu koja je prouzrokovana prekinutim snom, piše Daily Mail.

Tiha noć je zapravo aplikacija i igračka koja pušta djeci muziku koju oni vole te ih okupira tako da djeca zapravo daleko manje plaču zabavljeni onim što se događa oko njih.

“Ovo je jedan pametan sistem koji bebe drži zainteresovanim čim se probude i krenu da plaču. Na ovaj način, vi ćete u isto vrijeme raditi na njihovom psihološkom razvoju i smanjiti plač za čak 50 posto”, piše Daily Mail.

Na ovu ideju su došli Ben (34) i Hermiona (29) zahvaljujući mukotrpnom radu na Univerzitetu u Bristolu. Oni su učestvovali u ovom 20 godina dugom istraživanju kako bi došli do adekvatnog rješenja.

Uz pomoć muzike, djeca razvijaju svoj mozak brže, a na taj način smanjuju plač za 50 posto. U pitanju je proizvod koji ima specijalnu “smart” ručku koju beba može da povuče ka njoj i na taj način bira odgovarajuću pjesmu.