Ako vam neko pošalje ovu poruku, možete da se oprostite od Skajpa

Ako vam neko pošalje ovu poruku, možete da se oprostite od Skajpa

367
0
PODIJELI

Došlo je nezgodno vrijeme za aplikacije za slanje poruka. ijnekoliko dana otkriveno je da poruka sa svega nekoliko karaktera može da onesposobi iMessage apliakciju na Ajfonu, a sada je sličan problem zadesio i Skajp.

Ako primite poruku na Skajpu sa karakterima – http://: – to će dovesti do blokiranja i gašenja programa ako radi na Windows, Android ili iOS platformi.

Problem je prvi put predočen na Skajpovim forumima, a kompanija je i sama potvrdila postojanje ovog baga, i dodala da radi na rješenju.

Ovaj bag je posebno iritantan usljed činjenice da korisnici ne mogu da ga se oslobode čak iako izbrišu istoriju prethodnih razgovora, što je bilo rešenje za problem na koji je naišao Epl sa Ajfonom.

Skajp nakon brisanja jednostavno ponovo povlači podatke sa svojih servera i kada se program restartuje, on ponovo nailazi na problematične karaktere i blokira.

Jedno moguće rešenje za Windows korisnike, iako ne zvanično, moglo bi da bude slanje poruke osobi koja vam je poslala poruku sa problematičnim karakterima da je obriše. Nakon toga bi trebalo da instalirate stariju verziju programa.