SDA: SDP i SBB prodali političke pozicije Bošnjaka na državnom nivou

SDA: SDP i SBB prodali političke pozicije Bošnjaka na državnom nivou

61
0
PODIJELI

Stranka demokratske akcije (SDA) podsjeća na još jednu pogubnu posljedicu koaliranja stranaka SDP i SBB-Fahrudin Radončić.

Zbog učešća u vlasti SDP i SBB pristale su na rješenja prema kojima su Bošnjaci ostali bez ključnih pozicija na državnom nivou.

Tako su Bošnjaci u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) izgubili pozicije zamjenika direktora i načelnika Regionalnog ureda u Mostaru, načelnika Centra za istraživanje ratnih zločina i komandanta Specijalne jedinice. Neke ključne organizacione jedinice od osnivanja vode Srbi ili Hrvati, a takva je i pozicija direktora SIPA-e.

Osim toga, Bošnjaci su izgubili i poziciju direktora Uprave za indirektno oporezivanje, direktora Direkcije za evropske integracije, direktora Agencije za unaprijeđenje stranih investicija, a na važnim funkcijama direktora Granične policije BiH i Agencije za identifikacione dokumente i razmjenu podataka (IDDEA) su hrvatski i srpski kadrovi.

SDA poručuje da će, snagom koju će joj dati jedinstvena podrška birača, iskusnim i sposobnim kadrovima, osigurati snažnu političku poziciju Bošnjaka i svih bh. patriota. Formirat ćemo stabilne vlade i vratiti Bošnjake na legitimne pozicije koje im po Ustavu pripadaju. Sve što je SDA godinama mukotrpno gradila, koalicija SDP-SBB je olahko predavala i prodavala za ministarske fotelje.