Dodik koristi novac građana Srpske za promociju SNSD-a

Dodik koristi novac građana Srpske za promociju SNSD-a

104
1
PODIJELI

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović na Tribini ove stranke u Nevesinju govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj poslao je poruku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da će odgovarati za trošenje novca iz republičkih reusursa za promociju svoje stranke.

On kaže da nije demokratija to što Dodik koristi republičke resurse u izbornoj kampanji i troši državni novac za promocuju svoje stranke leteći helikopterom, kako kaže Krsmanović, od sela do sela.


“Prosto je nevjerovatno da Milorad Dodik obilazi svako selo helikopterom Republike Srpske, koji je naš helikopter, čisto za promociju jedne politike i jedne stranke. Desetine hiljada litara goriva se troši, a da za to niko neće da odgovara. Jednostavno osnovna primjedba je da se novac građana ne smije koristiti u stranačke svrhe i da se resursi države ne mogu koristiti u predizborne kampanje. To je nešto što nije demokratija i mi ćemo se morati protiv toga boriti, a svi oni koji to rade moraće za to odgovarati”, istakao je Krsmanović.


U NDP nisu zadovoljni ekonomskom i političkom situacijom, a posebno režimskim medijima pošto, kako kažu u ovaj partiji, nije im jasno da li se Republika Srpske približava Somaliji ili Švajcarskoj.