DF- Željko Komšić predstavila kandidate za Opće izbore 2014.

DF- Željko Komšić predstavila kandidate za Opće izbore 2014.

90
0
PODIJELI

„Mi smo ljudi koji neće izdati građane Bosne i Hercegovine. Ja to neću dopustiti i to se neće desiti pod cijenu bilo čega i bilo koga”, kazao je Željko Komšić na sinoćnjem predstavljaju kandidata Demokratske fronte – Željko Komšić za sve nivoe vlasti u BiH, u Domu mladih u Sarajevu.

 

Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da se izbori ne dobijaju na skupovima, nego u narodu, te da Demokratska fronta neće voditi „prljavu“ kampanju.

„Mi smo skloni tim prljavim stvarima u političkom životu, a u kampanjama naročito. Samo mogu da obećam u ime Demokratske fronte da mi tako nećemo raditi. Mi ćemo malo drugačije da radimo poštujući prije svega političke protivnike, jer kroz njih poštujemo ljude koji za njih glasaju”, istakao je Komšić.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić rekao je da je BiH jedina zemlja u Evropi u kojoj unuci žive teže nego što su živjeli njihovi djedovi.

„Ovi izbori su referendum o tome kako nam je bilo protekle četiri godine. Oni koji su sada na vlasti tvrde da zemlja ide u pravom smjeru. Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić se s tim ne slažemo jer vjerujemo da moramo krenuti odlučno u promjene“, rekao je Suljagić.

Prisutnim se obratio i kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Anto Popović.  Popović je pozvao sve članove, simpatizere i aktiviste da se aktivno uključe u predizbornu kampanju, te da izađu na izbore i izvedu sve one koje poznaju.

„Politička, gospodarstvena i socijalna situacija u BiH je duže vrijeme veoma loša, tako da ne znam može li biti lošija. Moja temeljna želja je da se ona popravi. Uvjeren sam da se to može dogoditi ako se dogode promjene načina mišljenja i sadržaja mišljenja, ako se promjene stavovi i odnos odgovornih osoba,“ kazao je Popović.